3. maaliskuuta 2016

RASKAUSVIIKKO 18

Ajattelin, että voisin alkaa kirjoittaa raskausviikoista tälleen erikseen about 2viikon välein. Tämä meinais siis pidempiä tekstejä, joita jotkut on toivonutkin. Joka viikko (ei ainakaan tähän mennessä) ei tapahdu mitään suuria asioita, mutta parin viikon välein alkaa huomaa erilaisia muutoksia niin masun kun oman mielialan suhteen. Kivaa sitten myöhemmin lukea ja katsoa kuvia, miten Mauno on kasvanut ja millaista se raskausaika oikein oli.

Eli rv18. Pari viikkoa niin on rakenneultra. Masun suhteen oon huomannut, että turvotus mahan ympäriltä on alkanut katoamaan, koska maha on ns. pienentynyt ja alkanut saamaan sitä omaa muotoa. Tunnostelen mahaa viikottain ja siinäkin on tuntunut eroa. Esim. kun maha oli turvonnut niin maha oli huomattavasti kimmoisampi, pehmeämpi ja pyöreämpi. Nyt kun turvotus lakkasi niin kohtu ihon läpi tuntuu 110% selkeemmin ja muoto aivan erilainen. Oon jopa varma, että pieniä potkuja oon alkanut tuntemaan, joka tuntuu helvetin oudolta ja vähän pelottavalta. Alkaa iskeytyy se todellisuus päin kasvoja kun alkaa tajuta, että Mauno kasvaa mun sisällä.

Mielialan suhteen oon päässy helpolla, tähän viikkoon asti. Kiukunpuuskat on alkanut yleistymään todella pienistä asioista. Itken herkästi ja olen todella surullinen oudoistakin asioista. Esim. käytiin kaupassa ja siellä erään tuotteen hinta ei miellyttänyt mua niin aloin melkein parkumaan. Sitten koitin löytää vastaavanlaista tuotetta halvemmalla niin ei löytynyt. Itkin niin paljon, koska aloin stressaa kokonaisuudessaan rahasta, että meillä ei muka oo rahaa mihinkään ja ei saaha elätettyy toisiamme. Joka ei siis pidä paikkaansa vaan tämä oli mun hormoonipuuskan tuotosta. Normaalissa tilanteessa olisin jatkanut etsintöjä muista kaupoista ja tokaissu vaan, että se oikea tuote tulee sitten vastaan kunhan tulee. Itkut jatkui vielä kotona niin kauan, että nukahin sängylle ja heräsin seuraavana aamuna. Voi mikä kakara ihminen voi olla raskauden aikana, haha.:D

Hampaiden pesu on yhtä tuskaa. Yökkäilen jokaisen pesun aikana koko sen ajan ja sen takia mun silmät vuotaa ja yskin niin kovaa, että naapuritkin varmaa häiriintyy. Oksennukseen saakka ei oo onneksi mennyt, mutta ei oo käyny kaukana. Mini vetäs ilopissat mun päälle yks aamu kun leikittiin ahkerasti pallolla. Sillon tunsin, kuinka kuolema tulee ovelle. Yskin niin paljon sen yökkäilyn aikana, että toivoin jopa oksentavani kaikki aamuiset puurot ja kaakaot valkoiselle matolle. Antaisin tälle kaikelle arvosanaksi 0/5.

Sairastan skolioosia ja selästä löytyy myös välilevynpullistuma, jotka on alkanut tässä vaiheessa raskautta vaivaamaan. Oon saanut ennen noita hallittua liikunnan avulla, pudotettua reilu 10kiloa painosta ja kipulääkkeillä, mutta nyt kun painoa alkaa kertymään uudelleen ja ryhti muuttuu niin se tuntuu heti selässä. Säteilee ikävästi jalkoihin ja pitkiä matkoja ei pysty yksinkertaisesti enää kävelemään. Pyöräilin ennen aktiivisesti, mutta nyt sekin on jäänyt raskauden myötä. Työssä joudun olemaan 24/7 jalkojen varassa ja juoksemaan A paikkaan B, joka ei tunnu myöskään hyvältä. Pelottaa, että työt alkaa kärsimään tämän takia "liian aikaisin", etten pysty työskentelemään ja joutuisin pitkälle saikulle, koska onhan viikkoja nyt vasta 18.

Muuten näillä viikoilla oon voinut yllättävän hyvin kaiken ton sekasorron keskellä. Olen iloinen, että masu kasvaa normaalisti ja alan tuntemaan liikkeitä. (liikkeet sais jo tuntua paremmin, koska en malta oottaa kunnon potkuja:D) 
Untitled Untitled Untitled

25 kommenttia:

  1. Kiva postaus! Ja todella ihania kuvia :-)

    VastaaPoista
  2. Mauno saa kyllä aivan ihanan ja todella kauniin äidin <3 tsemppiä!!!

    VastaaPoista
  3. Ihana masu! Täällä kirjottelee uusi lukija, kohta kolmen lapsen 25v äiti Etelä-Suomesta :) ihanaa seurata sun raskautta ja kun julkistit asian videolla silloin niin mullakin tuli itku <3 itelläni on meneillään rv28 :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa, tervetuloa!❤️ Ja paljon onnea sun raskauteen ja ihanaan elämään! En malta enää odottaa kun Mauno syntyy!❤️

      Poista
  4. Mauno saa varmasti ihanat vanhemmat <3

    VastaaPoista
  5. Oi että mä tykkään näistä kuvista täällä blogissa, voisin vaan kattella niitä koko päivän, niissä on jotenkin rauhoittava tunnelma!! ♥

    VastaaPoista
  6. Sun kuvat on perfectoo <3 Voisitko tehdä postauksen blogin alottamisest ja miltä se tuntuu koska se olisi kiva :) btw oot tosi kaunis äiti !!

    VastaaPoista
  7. Ihan mahtavia kuvia täällä sun blogissa. Ja jotenkin tosi kiva lukea ja seurata tätä kun täältä oikein huokuu aito innostus raskautta kohtaan! Innolla odottelen tulevia postauksia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täällä ollaan kieltämättä innostuneita raskaudesta! Se onkin suurin syy, miksi haluan jakaa sitä muidenkin tietoon.:3 Ja kiitos kuviin liittyvistä kehuista!❤️

      Poista
  8. ihana masuli <3 sun blogi on ihan paras näitä sun postauksia on kiinnostava lukea:)!

    VastaaPoista
  9. Ihana <3 postauksiasi on ihana lukea ja olet ihanan positiivinen!
    ~Sara

    VastaaPoista
  10. Ite tuun pari viikkoa jäljessä viikkojen kanssa ja mulla on ihan sama homma ton hampaiden pesun kanssa :D työaamut on yhtä tuskaa kun on muutenkin kiire . Hyvää odotus aikaa :) näitä on mukava lukea :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. JEP, työaamut!! Mä niin kompaan!:D Onneks tää ei oo ikuista kärsimystä, joten tsemppiä sinne!:D

      Poista
  11. Ihana teksti. Ja nää sun kuvat niitä vois kattoo 24/7 ne on vaa niin ihanat😇 Maunolle tulee varmasti paras mahdollinen äiti ikinä koska oot tosi kaunis positiivinen mukava ainaki snäpin ja yt kautta kun olen kuunnellut ja katsonut sinua...😍💗💕😛

    VastaaPoista
  12. Oot niin ihana ite oon 11.v. ja mulla on 1.v. pikku veli odotan innolla kun saan seurata sun raskautta oot niin kaunis ja mauno��

    VastaaPoista
  13. Löysin sun youtube-videot ihan pari viikkoa sitten vasta mutta innokkaasti niitä nykyään seurailen. Meillekki on nimittäin tulossa vauva, tuun tosin reilut 11 viikkoo sua jälessä mutta yhtä lailla jännän ääressä ollaan. Huippu löytää vähä jotai kohtalotoveruutta! Ja onnea kihlauksen johdosta myös :) seurailu niin vlogin ku bloginki puolella kyllä jatkuu.

    VastaaPoista
  14. En löytäny sun blogia googlettamalla, onko sulla vahingossa bloggerissa päällä se asetus ettei se näy hakukoneille..? Tulin tänne sit youtubesta linkin kautta, mut aattelin mainita jos et oo huomannu :)

    VastaaPoista
  15. Omg<3 sun blogi on aivan ihana ja Mauno saa ihant vanhemmat. Ja noi sun kuvat... Ne onvaa nii ihanii ja huomaa et niihin on käytetty aikaa:) Oot ihana<<<<<333

    VastaaPoista
  16. Ihania kuvia sulla jokasessa postauksessa! Oon ite nyt raskausviikoilla 29+3, ja sairastan myös skolioosia. Selkäkivut alko mullakin tosi aikasin, ja tällä hetkellä ne on välillä jo aika sietämättömiä, kun alkaa tää mahakin oleen jo aika valtava. Mulla itellä on auttanu toi raskausvyö tosi paljon, suosittelen hommaamaan tai kyselemään saako neuvolalta/sairaalalta lainaan vastaavia tukivöitä!:) Jumppapallon päällä istuskelu esim telkkua kattellessa on myös ollu sellanen helpotus, ei ota niin paljon selälle kun pysyy ryhdissä!
    Toivottavasti sun raskaus sujuu hyvin loppuun asti, paljon tsemppiä!:)❤
    ~ 19-vuotias tuleva mami

    VastaaPoista
  17. Koska uutta postausta? :)

    VastaaPoista
  18. olis tosi ihana jos postailisit vähän useammin! :) mä täällä ainakin innolla odottelen näitä sun tekstejä/kuvia sekä tietysti videoita! <3

    VastaaPoista